Κλάδος Εφάπαξ

Ο Κλάδος Εφάπαξ εφαρμόζει το κεφαλαιοποιητικό σύστημα προκαθορισμένης εισφοράς. Ο ασφαλισμένος δικαιούται εφάπαξ παροχή από το Ταμείο εφόσον συντρέχουν στο πρόσωπό του οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

  • Είναι ηλικίας 65 ετών και έχει χρόνο ασφάλισης στο Ταμείο τουλάχιστον ένα (1) έτος ή
  • Είναι ηλικίας 62 ετών και έχει χρόνο ασφάλισης στο Ταμείο τουλάχιστον πέντε (5) έτη ή
  • Είναι ηλικίας 55 ετών και έχει χρόνο ασφάλισης στο Ταμείο τουλάχιστον δώδεκα (12) έτη ή
  • Ανεξάρτητα από ηλικία, εφόσον έχει είκοσι (20) τουλάχιστον έτη ασφάλισης στο Ταμείο.
  • Σε περίπτωση μόνιμης ολικής αναπηρίας με ποσοστό 67% και άνω
  • Σε περίπτωση θανάτου του ασφαλισμένου, καταβάλλεται στον ή στους δικαιούχους κληρονόμους το σύνολο του ατομικού λογαριασμού του θανόντα ασφαλισμένου.

Εφόσον ο ασφαλισμένος έχει συμπληρώσει κάποια από τις ως άνω προϋποθέσεις, θα πρέπει να ζητήσει την παροχή του από το Ταμείο, υποβάλλοντας έντυπο αίτημα (κατεβάστε την αίτηση εδώ) και επικυρωμένο αντίγραφο της αστυνομικής του ταυτότητας.  Σε περίπτωση αναπηρίας  ή θανάτου, συνυποβάλλονται και αντίστοιχα δικαιολογητικά που προβλέπονται για τις περιπτώσεις αυτές στον κλάδο αλληλοβοήθειας.

Ωστόσο βάσει του άρθρου 5 του Καταστατικού ο ασφαλισμένος δύναται να υποβάλλει στο Ταμείο αίτηση διαγραφής του (κατεβάστε εδώ το έντυπο) ακόμα και σε περίπτωση που κατά το χρόνο αυτό δεν συντρέχει στο πρόσωπο του έστω και μία από τις ως άνω αναφερθείσες προϋποθέσεις για τη θεμελίωση δικαιώματος λήψης παροχής. Επίσης, η διαγραφή του ασφαλισμένου άρχεται από την ημερομηνία έκδοσης της σχετικής απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου.

Περιοχή μελών

meli

Αίτηση εγγραφής

aitisi

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση :
Μητροπόλεως 12-14, 105 63 Αθήνα

Γραμματεία :
210 52 31 014
213 21 41 831
213 21 41 834

FAX :
213 21 41 822

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Newsletter

Γραφτείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε πρώτοι τις ενημερώσεις του ταμείου.
Εγγραφή